Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

...... se obávám, že je země na pokraji kolapsu, toliko problémů (hospodářských, ekonomických, energetických, sociálních, národnostních atd.atd.) nejsou schopni zvládnout a konflikt na východě zdaleka nekončí. Pokud dostanou pod kontrolu města, správní střediska, pak území zcela pod kontrolu nikdy nedostanou,- s jistotou mohou očekávat ataky ze zálohy,- partyzánskou válku. Všechny zlaťáky, které dostali od MMF potažmo od EU, minuli za výzbroj a financování tažení. EU před týdnem odsouhlasila další půjčku ve výši cca 2 miliardy EUR, za což by se měl cálovat dodanej plyn, ale ...??? Státní moc je oslabena konfliktem jako takovým a zcela paralyzována může být vnitropolitickým bojem - viz. aktuální spory s Pravým sektorem. Výchozí pozice státu k zahájení ekonomické a společenské transformace nejsou zkrátka ideální ! A kdo ten bankrot bude oddalovat ?,- samozřejmě EU, žádnej jinej sponzor není v dohledu.

2 0
možnosti
Foto

Jo to se to válčí když to ti co o tom rozhodují nemusí platit.

0 0
možnosti
Foto

Až skončí boje, je třeba všechny přesvědčit, že je zachránil stát.  Včetně těch ostatních USA a Rusko nevyjímaje. 

Přitom státní armády a státní výdaje na zbrojení jsou příčinou všech rozsáhlejších konfliktů.

0 0
možnosti
PK

P96a22v54e81l 79K54u31r95a72l

17. 8. 2014 16:59

Nesmysl. Přičinnou valné většiny konfliktů je ekonomický nedostatek.

Dané prostředí má jenom omezené zdroje a navíc schopnost lidí čerpat zdroje je omezená. A poměrně často dochází k tomu že počet lidí přeroste v dané chvíli schopnost získávat zdroje.

Následně vznikne konflikt na základě národnostní dělení (ve skutečnosti je to jenom ekvivalent dvou hladových smeček které se perou o poslední zbytky zdrojů v daném prostředí do kterého se prostě nevejdou)

AŤ budete analyzovat jakýkoli historický konflikt vždy dojdete k tomu že problém bylo lokální přelidnění v daném prostředí z kterého v danou dobu nešlo dostat dost zdrojů.

I veškerá nespokojenost na ukrajině vycházela z mizerné ekonomické situace na západě ukrajiny.

2 0
možnosti
JJ

J74a29n 78J95o46š47t

17. 8. 2014 15:24

Pane Mrkáčku tak šup rovnou do záložny vybrat celoživotní úspory, nejlépe celé širší rodiny a můžete to poslat do Kyjeva na účet "Majdan". A doufám že to udělají i všichni ti Zieglerové, Pezsynští, Nádvorníci apod. Prostě všichni ti, co tak nadšeně (a velmi naivně)tleskali tomu bordelu co tam teď, pod krycím názvem "demokracie" vznikl !  On to totiž NĚKDO musí zaplatit a USA ani Rusko to rozhodně nebude !!!

5 2
možnosti
MM

"Majdan" nemůže za současné boje. Za ty může velmoc, která se rozhodla využít chvilkové slabosti svého souseda a ukrojit si pro sebe z jeho území.

1 1
možnosti
MP

Obávám se, že EU ani USA Ukrajině nepomohou. Tolik peněz nemají. Na podzim musí Ukrajina splatit dluh za plyn a zima se blíží. Vidím to velmi černě. Jen mě štve, že ten všemi kritizovaný VK, má zase pravdu. EU něco nakousla a neví si s ním rady. Zima se blíží a Ukrajincům bude velké horko, pardon zima. Ale pořádná zima!! A k tomu budou mít pořádný hlad!!

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS