Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milane Mrkáčku!

Tvoje hodnocení odpovídá realitě. Civilní letadlo sestřelil snad omylem někdo, kdo měl odpovídající zbraně a neuměl s nimi zacházet. Tyto zbraně jsou tak sofistikované, že před vypálením rakety informují, zda zaměřené letadlo je vojenské či civilní. A další pozoruhodnost je, že úprk nosného systému do Ruska bez jedné rakety a bez zakrytí plachtou je vysoce neprofesionální. To navíc k Tebou uváděným skutečnostem.

Žasnu nad zdejšími blogery. Proč vysokou karmu mají ti, kteří svým myšlením jakoby uvázli v minulém režimu, nenávidí Evropskou unii, nenávidí NATO a nenávidí USA. Všímáš si toho? A není Ti to divné?

R^

1 0
možnosti

Ono je možné, že systém neměli kompletní - skládá se ze 3 částí. Pokud měli jen "raketovou" část, tak ta obsahuje jen střelecký radar. S tím nemuseli poznat, že zaměřili civilní stroj. Právě to, podle mě, vylučuje možnost, že by stroj sundali Ukrajinci (nebo přímo RF). Obě pravidelné armády mají systém Buk kompletní - tím je záměna (takřka) vyloučená.

Kritizovat EU, NATO a USA je dnes prostě "in";-)

2 0
možnosti

Ty teorie snažící se do toho namočit ukrajinskou vládu a armádu vycházejí z jediného základu: ukrajinská vláda je tou stranou, která z toho neštěstí bude mít prospěch.

Takže pokud to letadlo bylo sestřelené záměrně, buď ho sestřelila vláda stejně, jako muslimové v Sarajevu stříleli minometem do vlastních lidí, nebo někomu na straně separatistů úplně hráblo.

Já se spíš kloním k názoru, že ho sestřelili separatisti, ale nikoli záměrně. Letectvo používají jen vládní vojska, takže každá šmouha na radaru je pro ně potenciální nepřítel. Stříleli, aniž by pořádně věděli na co. Teď jim došlo, co provedli, a snaží se proto bránit vyšetřování.

7 0
možnosti

Vidím to stejně. Také nevěřím, že v tom byl úmysl. Spíš mě zaráží, že se k tomu nepostaví jako chlapi: "Ano, byli jsme to my. Omlouváme se."

4 0
možnosti
Foto

Mě přesvědčilo to bránění vyšetřování. Stejně tak okecávání tohoto faktu lidmi, o nichž jsem (i u jiných témat než jen o UK) ztratil iluze, že by jim kdy šlo o pravdu. Já mám jasno.

12 0
možnosti

Z49d83e41n45a 21K20o88č97í

20. 7. 2014 14:35

Tak tady s vámi nemohu souhlasit. Oni vyšetřování nijak nebrání. Naopak sami požadují nestranné mezinárodní vyšetřování. Vyšetřovatelé OBSE byli tam okamžitě puštěni, pouze si nesměli odnášet žádné předměty - ale ti chudáci vůbec nevěděli co mají vlastně hledat. Mrtvá těla a jejich části byla odvážena okamžitě do márnic - celkem pochopitelně z důvodu vysokých teplot a demagogové z toho dělají závěry, že kradou mrtvá těla. 

Ukrajinské úřady nyní dosáhly dohody s představiteli samovyhlášené Doněcké lidové republiky o odvezení mrtvol zahynulých v katastrofě malajsijského letadla Boeing 777 na východě Ukrajiny. Odvezou je ukrajinští odborníci spolu s pozorovateli OBSE v speciálních chladicích vozech. 

Vedení DLR ze své strany prohlásilo, že kyjevské úřady nepouštějí mezinárodní experty k místu tragedie a pokračují ve vojenských operacích.

To nasvědčuje tomu, že  naopak čisté svědomí asi nemá právě Ukrajinská vláda, protože samotní vzbouřenci  ( pokud by si byli vědomi, že něco omylem sestřelili ), by trosky urychleně sprovodily ze světa. Proč Porošenko neukončí boje a nedá expertům čas na prozkoumání trosek a nevyužije přestávky k mírovým rozhovorům ? 8-o?

Číst všechno: http://czech.ruvr.ru/news/2014_07_20/Kyjev-se-domluvil-s-domobranci-o-odvezeni-mrtvol-z-mista-katastrofy-Boeingu-0514/

4 2
možnosti
Foto

Jednoznačná karma.R^

5 0
možnosti

Mezinárodní letecký koridor není nic povinného a autonomního, ukrajinská vláda ho měla v zájmu bezpečnosti dávno uzavřít!!! Zajímavé je, že o tom nikdo nemluví. Kijevu to vlastně POLITICKY vyhovuje, že se upnula pozornost znovu na východ Ukrajiny a na Rusko. Dokonce tak, že zastínila invazi do Gazy...Všichni politici vyjadřují překvapení!?, bylo přece jen otázkou času, kdy proruští magoři někoho sejmou. Když se zeptáte malého dítěte: Je správné, aby civilní letadla létala nad územím, kde je válka? Tak vám samozřejmě řekne, že to nebezpečné je. Ale dospěláky to nenapadlo. Směšné.

3 2
možnosti

Souhlasím. Ale na druhou stranu letecké koridory vedou i přes jiné země kde probíhají boje - Irák, Izrael, Afghánistán. Jde o to, že koridory jsou nastaveny ve výšce 10km. V těchto bojujících zemích, do této chvíle, nikdo neměl prostředky (a snahu) útočit na takto vysoce letící cíle.

4 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1351x
"Obyčejný" občan, kterému není lhostejný svět kolem.

 

Seznam rubrik