Diskuse

Rohožka z české vlajky a český nacionalismus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V pozadí je placená snaha rozložit vztahy mezi Čechy a Slováky a vyvolat zde nepřátelství, které se nepodařilo vyvolat ani rozpadem federace.

0 0
možnosti
Foto

Jen pózérský blbeček, jehož průměrné "umělecké" schopnosti nijak jinak ve známost nevynesou. Co k tomu říci? Nic moc. Vztahy se SK jsou dobré a umělce je nejlepší uvrhnout v zapomnění, kam stejně, až mu dojdou prvoplánové provokace a začne se opakovat, padne.;-)

3 0
možnosti

Vlajka jako symbol by měl představovat pro skutečné vlastence vztah ke své vlasti a hrdost na svou vlast. Pro mnoho Čechů je však  hrdost na svůj národ cizí slovo. Bohužel.[>-] Dřív jsem se slovu vlastenec smál. Od doby, co jsme v EU, se už tomu slovu nesměji, spíše naopak.

1 0
možnosti

Sice slovensky nacionalismus je o neco silnejsi nez cesky, ale ani ten neni bez viny.  Z pohledu moravskeho patriota je to co cesky nacionalismus napachal pod rouskou socialismu a komunismu neomluvitelne.  proto se nedivte pohledum, ktere pro nektere hrde Cechy nejsou zrovna kosher.

0 0
možnosti
Foto

Je fajn, že se autor narodil později a o pár kilometrů jinde, protože jinak by za svou újmu pociťoval, kdyby náhodou někdo  počmáral hákový kříž.  Nebo kdyby se narodil v současnosti,  ale například v muslimské rodině,  cítil by se pokořen, kdyby někdo šlápl na Korán, atd. atd.

1 2
možnosti

A Vy nemáte žádný symbol jehož zneuctění by Vám vadilo?

2 0
možnosti

Pan umělec je prostě blbec. A ti, co ho v tom podporují, také. Omlouvám se redakci za vulgarismy, ale jsou situace, kdy dobře umístěný vulgarismus vystihne realitu lépe než tisíc odborných výrazů.

7 0
možnosti

..zdá se mi to n ebone...???..ale tohle už jsem někde četl....

0 0
možnosti

Nevím. Na výstavě jsem sám nebyl, jen jsem o ní četl článek...

0 0
možnosti
Foto

Dobře indoktrinovaný člověk, tj. většina co prošla státním školním systémem, pociťují jako svou újmu, pokud někdo ničí symboly moci jeho pánů.  Říkám jim šílenci s vlajkami. Je hloupost cítit nějakou úctu ke státním symbolům, jako je vlajka, hymna nebo znak.

0 6
možnosti
Foto

Pro mě je to symbol, kterého si vážím a je mi jedno, že jsem podle vás hlupák, není o tom právě svoboda.

6 0
možnosti

R^  Komu si stěžovala paní velvyslankyně a jaká byla reakce oficiálních míst?

2 0
možnosti

Oficiální reakcí bylo, že Ministerstvo kultury SR odebralo organizátorům výstavy dotaci - 5.000 Euro.

Státní instituce s tím neměly nic společného, jednalo se o soukromou výstavu nazvanou "Privátní nacionalismus".

2 0
možnosti

To mě tedy doslova šokuje, že se někdo takhle opovržlivě chová, a ještě to považuje za umění. Ještě u "sousedů" přetrvává komplex z Pragocentrismu - asi. Tuto domněnku navozuje i fakt, že za vysílání pořadů v češtině, jsou ve slovenské tv udělovány pokuty. Za blog dávám karmu a dík.

10 0
možnosti

Ministerstvo kultury SR se od akce distancovalo a sebralo autorům dotaci...

3 0
možnosti