Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P20a93v16e70l 43K96u49r43a57l

15. 6. 2014 14:16

nebude se doufám předpokládat že uběhnu 200 metrů?

Nesnažil sem se o to už 15 let a nehodlám s tím začínat (je mi 27 mimochodem)

1 1
možnosti
MT

...ale lépe byste se začlenil do kolektivu:-)

0 0
možnosti
MR

Má smysl ale v trochu jiné relaci než zde bylo zvykem. Je zajímavé sledovat co udělala absence určité inicializace do dospělosti, zde vojna.

Naše země má zkušenost s totalitní a ideologickou formou,tu zde nemá cenu zmiňovat.

Z mladých lidí rostou solisté, mají problémy se skupinovou spoluprací a proces plného servisu tak přechází do vlastní dospělosti a dále, a původní rodina se mění leckde na mama hotel, práce v průmyslu a strojírenství a manuální je pro ně problém, vesměs chtějí kancelářské zaměstnání .

Je to vlastně i odnož humanizace společnosti jež začíná být pro existenci společnosti nebezpečná, neboť snižuje konkurence schopnost a odolnost.

Nastává nová epocha postjednoty lidstva a jedné mentality a etnika a bude potřeba na to reagovat. Dění na Ukrajině a chování Ruska, dění na Blízkém východu, Sýrie, Irák, Palestina, dění v Africe ... . Zkrátka jsou zde etnika a civilizace jež mají jiné uspořádání a hodnoty jež budou v rozporu s našimi a šance jak je změnit teď selhává.

Naše pozornost bude upřena do našeho prostoru, tak aby společnost mohla reagovat na tyto nové podmínky a nebezpečí. Změní to i hodnotový systém samotné společnosti jež si nebude moci dovolit tak rozmařilý přístup ke zdrojům a servis pro všechny, neboť zde bude zájem o vlastní přežití. Věk atomových válek končí, nastává věk soupeření ideologií a ovládání společenství a lidí a nový typ agrese.

3 0
možnosti
PA

P14e55t44r 50A73g12u71l92á81r

15. 6. 2014 14:12

Naše země má především zkušenost, že jí vždycky spojenci a hlavně vlastní politici hodí přes palubu. Takže je úplně jedno jestli budeme znovu z daní vyzbrojovat, opravovat rozpadlé nemovitosti, nakupovat pozemky pro armádu, stavět opevnění, platit výsluhy a bůhví co ještě. Když dojde na věc, politické rozhodnutí zabrání využití armády.

2 1
možnosti
JK

No kdybych si mohl nechat samopal abych mohl zdůraznit svůj názor :"Multikulturalismus je když si cestou na kabuki dám falafel a ne když přičmoudlíci zapalujou auta a mluvící hlavy říkají něco jako, to nic oni se přizpůsoběj to oni jen tak trošku zloběj to protože maj úplně jinou mentalitu." tak bych to snad i bral. Jinak mi vojna připadá jako předražený iniciační rituál, nebo jako kdybych se naučil vařit při studiu oboru: "Problematika rovnosti pohlaví v oblasti výroby šlí."

0 0
možnosti
MT

Možná, ale na jaké bojové úkoly by se tito polovojáci nasazovali? Napadá mě kanonenfutter, ale to by při velikosti našeho státu moc nefungovalo, neb by došli po pár minutách. A určovat armádě nějakou výchovnou nebo sociální funkci je věc, která mě trochu děsí - je úlohou státu vychovávat dospělé lidi? Je úlohou státu vychovávat KOHOKOLI? Vychovávat je k čemu? Nezavání to dobroserstvím? V době branné povinnosti stačilo k tomu být vojákem poznat frčky, zvládnout rozborku a sborku vz. 58 a smířit se s tím, že v případě reálného nasazení skoro okamžitě umřu. Ono to vyplývalo i z role ČSLA v rámci Varšavské smlouvy. Od té doby se ale armády významně změnily. Opravdu má smysl roubovat model branné povinnosti na armádu, která ho už nepotřebuje, jen proto že to tak bylo dřív?

0 0
možnosti
ZD

již vidím jak dneska ti mamánkové by se museli pustit máminy sukně...vojna jako taková /2r/ mi nedala v podstatě nic z mého pohledu 20letého kluka ...dneska na to koukám jinak...když vidím chování dětí na školách k učitelům...profesorům atd...bych to i bral...možná by se naučili trochu slušnosti a úcty k lidem a respektu k autoritám a možná by to pomohlo i k malému snížení nezaměstnanosti...stačilo by na půl roku v místě bydliště a bydlet doma s tím ...že pokud má službu je v místě cvičiště a pokud pohotovost nesmí z domu...je to hodně zjednodušené...ani jsem to nechtěl psát ...ale když jsem četl tu kravinu co tam napsal pan Josef Novák...tak ano...mmj pane Novák než Vás něco napadne...tak já jsem od r69 co zrušili Skauta...nebyl ani pionýr..natož svazák a komunista...ale Vy rok 69 a ostaní znáte jenom z knížek...nemusím lidi...kteří dávají na jevo jakoukoli fanatickou nenávist....hezký den všem...ZD...

5 1
možnosti
ZD

jinak pane Novák...ti bolševici na rozdíl od Vás střílet již dávno umí..ty to učili...měl by ste jim stačit...tak šup na vojnu..;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PA

P52e57t30r 20A12g87u12l57á21r

15. 6. 2014 13:37

Je mnoho důvodů proč je to nesmysl. 25 let se armáda rozkrádala, budovy jsou zdevastované. Takže bude potřeba nakoupit nový inventář, opravit budovy. Zbláznili jste se? Brannou povinnost mělo donedávna i Německo, to ji nedávno zrušilo a my ji budeme zavádět? Jestli to myslí vážně, tak si počkám jak ten zákon bude vypadat a pak se zachovám podle toho. Svoje děti si se zbraní naučím zacházet sám. Bránit se beze zbraně také. Rozhodně nejsem zvědavý na to, že je někde bude šikanovat nějaké hovado.

0 1
možnosti
PK

Revolver není obrana státu. Ale pokud nechceme dopadnout jako irácká armáda vycvičená USA, tak .... Berte to s nadsázkou, ale ta situace včetně kondice lidí, schopnosti přežít obtížnější situace fakt je k pláči.

2 0
možnosti
KV

K30a93r58e98l 48V81o58v50e23s

15. 6. 2014 13:36

Samozřejmě v příští válce by to mělo smysl, ale to bychom neměli bojovat za tento zkorumpovaný mafiánský režim.

0 1
možnosti
PK

Váš článek považuji za rozumný. Osobně za velký problém svého "vojenského" období považuj všudypřítomnoui šikanu a ta by se vhodnou organizací nechala eliminovat. Nadáváme jak se máme špatně, ale nejen že se nereprodukujeme, děláme minimálně stomiliardovou sekeru ročně, ale ani nemáme zajištěnu obranu. A teď nemám na mysli jestli na ní dáváme jedeno či dvě procenta "HDP".

1 0
možnosti
RP

Já bych byl pro to, aby každý, kdo je fyzicky a mentálně schopen vládnout zbraní, prodělal povinný střelecký výcvik a poté mu byla svěřena zbraň (automatická karabina nebo odstřelovací puška) a palebná dávka munice k uložení ve svém bydlišti.

0 1
možnosti
JN

J16o60s69e93f 57N80o38v52a47k

15. 6. 2014 13:21

chces zavest brannou povinnost - a pro koho - take pro bolseviky, co demokracii nenavidi, tyhle chces naucit strilet, o nich se domnivas, ze by mimo sveho lenina meli k necemu nabyt "uctu". nenech se vysmat. postaci dobrovolna, v prve rade z dlouhodobych bezpecnostnich duvodu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1351x
"Obyčejný" občan, kterému není lhostejný svět kolem.

 

Seznam rubrik