Těžký den Velitele

"Uff, je to za mnou," řekl si Velitel, "ale kde se stala chyba? Na internetu nás bylo přes 10 tisíc... Tak proč jsem zůstal sám? Zase".

 Byl to opravdu těžký den - zima, vítr, nepřející Češi - a mezi nimi SPOUSTA těch, co TO umí dát "sežrat" - http://www.reflex.cz/clanek/video/63190/jiri-vyvadil-proti-usa-jako-kul-v-plote.html a k tomu ještě ti zku.... zas.... zatracení Amíci. A ještě ke všemu ozbrojení!!! To opravdu nikomu nevadí, že mají zbraně??? To jsme pracujícímu lidu málo připomínali okupaci z roku 1939?

 Velitel si sedl k počítači a začetl se do informací "mainstreamových" plátků - hrůza! "Ti zaprodanci je opravdu vítají... Ale kde jsou moji spolubojovníci?" Tisk o nich mlčí nebo píše jen o pár jednotlivcích. "Ale to nemůže být pravda, vždyť i Sputnik hlásil dopředu mohutné demonstrace." (http://cz.sputniknews.com/nazory/20150328/175650.html).

 Velitel pročetl pár článků a znejistil. Rozechvělá ruka otevřela bar a rychle nalila stakana vodky. Ještě rychleji ho dodala k žíznivým ústům. Velitel polkl a začal přemýšlet.

 "No, jistě. Stalo se pár chyb - měl jsem prohlédnout ty agenty, kteří se k nám vetřeli." (http://cermanjaroslav.blog.respekt.ihned.cz/c1-63730200-jak-jsem-s-jirim-vyvadilem-blokoval-americky-konvoj). "To byla chyba, podkopali mou autoritu.".

 Velitelova ruka automaticky dolila druhého stakana vodky a opět ho navedla rovnou k ústům. Znechucen českým tiskem, který ho očividně vůbec nechápe, zabrousil do přívětivějších vod. Ruská média mu napoví, jak na jeho "úspěch" nahlíží Kreml. A to už je veselejší čtení. První zpráva o tom, že US konvoj způsobil dopravní zácpu na pražském okruhu. "Hmm, sice zácpu způsobila dopravní nehoda a konvoj jí objel, ale je jasné, že zácpa byla. A Moskva je daleko. A řešit takovou drobnost, kdo jí opravdu způsobil... Je jasný, že v daleké Moskvě nemusejí mít všechny zprávy úplně přesné...".

 Druhá zpráva hovořila o mohutných protestech a demonstracích Čechů proti konvoji. Velitel rychle dolil stakana a "kopl" ho do sebe. Na tváři se mu rozjel lehký úsměv, částečně způsobený kvalitní pálenkou, ale z větší míry uspokojením nad zprávou. "Aha, tak přece jen byly mohutné!". Veliteli ztuhl úsměv. "Moment. Já tam byl - a skoro sám. Tak jak mohutné? Že by byly někde jinde? Že by je pořádal někdo jiný?". Sklenice vodky se opět naplnila a opět vyprázdnila. "Ne, to je nesmysl. JÁ jsem tu VELITEL. A velitelem může být jen jeden - to ví přece každý, i nevoják to musí uznat.".

 A náhle mu to došlo. "Kreml píše o demonstracích, ale já je viděl. Všichni jsme je viděli. Respektive neviděli... To se v Moskvě pletou? Nebo lžou....?????".

 Velitel doplnil sklenici vodky a pomalu, rozvážně se napil. "Jestli ale lžou o tomto, o čem ještě lhali?". Vodka se rozlila po jazyku a Velitel se ušklíbl. Tvář se zamračila: "Sakra, už ani ta vodka mi nechutná...".

 

Autor: Milan Mrkáček | středa 1.4.2015 23:07 | karma článku: 25,26 | přečteno: 806x
  • Další články autora

Milan Mrkáček

Dva důvody obhajoby Kremlu

22.2.2015 v 15:12 | Karma: 27,05

Milan Mrkáček

Nejsme jako oni - po 25 letech

19.2.2015 v 22:30 | Karma: 17,67