Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vymýšlet takové složitosti není třeba, navíc neskýtají vůbec žádnou jistotu. Dnes to tak může být a napřesrok je to úplně jinak. Ideální by bylo snížit obrovskou daňovou zátěž a dále zrušit celé spektrum opatření na "ochranu" zaměstnanců, které zaměstnavatele přetěžuje takovým způsobem, že odmítají zaměstnávat. Vlastně je překvapivé, že v tom příšerném systému je ještě vůbec někdo ochoten někoho zaměstnávat.

Vysoké zdanění úplně všeho vám garantuje, že možná sice děti plus minus uživíte, ale jinak jim nedopřejete vůbec nic. Hypotéku ještě možná s odřenýma ušima zaplatíte, mateřskou nějak překlepete, ale zvyšující se daňová zátěž vám znemožní zajistit dětem vzdělání, cestování, normální život a to je to, co je rozhodující.

2 0
možnosti
MM

Mám ve svém okolí mnoho přátel s malými dětmi a věřte, že problematika příliš vysoké daňové zátěže u nich hraje pramalou roli. To je spíš otázka politického "boje". Výše rodičovské však pro každého hraje hlavní roli.

Skutečně si nemyslím, že by někdo odmítal zaměstnat někoho jen pro to, že zaměstnanci jsou chráněni....

1 0
možnosti
Foto

Pane Mrkáčku, pletete si dojmy s pojmy.

Při mateřské dovolené pobírá žena "peněžitou pomoc v mateřství". Na tu má právo pouze žena, která pracovala (resp. byla sociálně i nemocensky pojištěna). Výše PPM se odvíjí od jejích příjmů. Nikoli tedy že mají všichni stejně, jak píšet "natvrdo"

Něco jiného je rodičovská, tj. "rodičovské příspěvky". Na ty mají nárok i ti rodiče, kteří nepracovali. Celkem mohou dostat 220.000 Kč.

1 0
možnosti
Foto

Celková vyplacená částka rodičovského příspěvku je pro všechny stejná, a to 220 tisíc korun. Rodiče ji mohou čerpat až do čtyř let věku dítěte.

Výše měsíčního příspěvku nesmí překročit 70 procent předešlé hrubé mzdy. Maximálním možný měsíční příspěvek je 11 500 korun.

1 0
možnosti
TH

Neni mi uplne jasne, ze materskou dostane zena, ktera nikdy nepracovala a to vubec a ze jeste ve stehne vysi, jako zena pracujici...8-o

1 0
možnosti
Foto

To Vám ani být jasné nemůže, protože tomu tak není. Autor o tom zřejmě moc neví.

Mateřská (peněžitá pomoc v mateřství) se vyplácí pouze ženě, která za poslední 2 roky odpracovala alespoň 270 dní. Pokud tomu tak není, nemá na mateřskou nárok.

0 0
možnosti
JK

Nevím, jestli by to váš návrh vylepšil. Děti by lidi mít ve věku, kdy berou kůlo-hůlo a ještě jsou rádi, že naopak nemusejí platit oni zaměstnavateli za to, že jim poskytuje praxi.

0 0
možnosti
PK

P47a81v29e26l 41K67u41r11a54l

15. 8. 2015 19:39

ve skutečnosti je biologicky ideální kolem 15-20 lety věku...

má to jednu vadu - dnešní společnost a technologie jsou v podtatě tak složité že téměř nikdo není schopen tak rychle získat kvalifikaci aby dokázal v současné společnosti fungovat. (a ruku na srdce často se stává že pokud někdo na rok vypadne z oboru tak je jeho minulé studium prakticky k ničemu)

0 1
možnosti
Foto

Takto uvažovat je od základu špatně. Není třeba zvyšovat počet dětí, to je zavádějící. Tento stát potřebuje pracovníky, to je děti rodičů, kteří je vychovají k práci a ne k příživnictví. Cesta k tomu nevede přes všemožné podpory mateřství, ale přes nízké, nulové či dokonce záporné danění mzdy. Budeme-li podporovat rodiny pracovníků, lze čekat, že jejich děti se stanou rovněž užitečnými.

5 0
možnosti
MM

Asi jste to nepochopil. Toto je zamyšlení, jak přimět pracující lidi k tomu, aby si vůbec dítě pořídili.

0 0
možnosti

Lidovecký návrh je super!

Je nutné alespoň částečně vyrovnat handicap manželů vychovávající děti. Ten handicap je ve výši několika milionů na jedno dítě! Snižuje se nejen aktuální standard, ale i základ pro důchod! To vše vede k tomu, že je lépe nemít děti, pokud si prostřednictvím dětí přes přídavky nevydělávám na život.

Návrh lidovců není ve zvýšení dávek na děti, ale zvýšení odpočtu z daní u pracujících maminek. Tedy nepracující žena by již neměla výhodu v péči o dítě před maminkou pracující a ztráty matky by byly dorovnány i v oblasti důchodů.

To beru!

:-)

1 0
možnosti
MM

Se zvýšením daňových odpočtů za děti souhlasím. Ale určovat výši starobní penze dle počtu dětí je, dle mého názoru, nesmysl.

3 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1351x
"Obyčejný" občan, kterému není lhostejný svět kolem.

 

Seznam rubrik