Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Mrkáček vůbec nepochopil, že existuje i velká množina lídí, kterým je zcela ukradené, zda je někdo Ukrajinec nebo Rus. Už jen proto, že běžný Čech mnohdy Rusa od Ukrajince nerozezná. Co ale narozdíl od pana Mrkáčka této množině lidí hodně vadí, je tolerování protistátního puče proti zcela řádně demokraticky zvolenému prezidentovi, doplněný o pokus zakázat jazyk národnostní menšině.

A já se k této množině lidí počítám. Já takovéto protiústavní majdanské prasárně říkám protistátní puč. Jenže naši pomatení eurohujeři říkají majdanskému řádění "proevropské hnutí za demokracii".

Může se mi stokrát nelíbit proruské chování Janukovyče, nikdy ale nebudu podporovat fašistický způsob, jakým byl odstraněn. A proto nikdy nebudu fandit těm, co používají násilné metody proti ústavním činitelům zvoleným demokraticky. Z tohoto důvodu majdanům nikdy fandit nehodlám.

10 20
možnosti
MM

Posouváte to do dalšího levelu - kdy má národ právo vystoupit proti, byť demokraticky, zvolené vládě? Jedná se o revoluci nebo puč? Měli jsme to právo my v roce 1989? Byla to revoluce nebo puč? Já si myslím, že pokud jde vláda země proti svým občanům, národ má právo se ozvat. A protesty v Kyjevě byly pokojné až do "vládního" zásahu.

Zákon proti ruskému jazyku nebyl uveden v praxi - a pochopitelně ruská menšina měla právo se proti tomuto zákonu ozvat, což koneckonců i udělala.

S těmi výrazy "fašistický" bych byl opatrný. Toto slovo bylo už dost zprofanováno.

16 1
možnosti
Foto

O49t64a45k92a25r 17S47e76k10l

22. 2. 2015 16:10

Máte pravdu a asi to schytáte. Zde na tomto serveru je už převaha putinovců znatelná.

Souhlas se vším. Navíc , nebál bych se toho bodu 4, t.j. BIS a 5. kolona. Zprvu jsem se domníval , že jsem paranoidní s podezíráním některých blogerů ze spolupráce s ruskou ambasádou . Mám však nějaké poznatky ( pochopitelně ze zdrojů mimo záznam) , které to potvrzují.

Smějme se některým konspirativním a fantaskním teoriím , ale pravda je někdy nepravděpodobnější a pitomější než James Bond.

11 4
možnosti
Foto

Mohu Vás ujistit, že jsem nikdy nesnil o Sovětském svazu. Je u mě prostý důvod. USA a Západ zahájila nespočet válek v rozporu s mezinárodním právem a milióny mrtvých : Afganistán, Irák,Libye,humanitární mombardování Jugoslávie, podpora džihádistů - dnes islámského státu v Sýrii. A proto je zapotřebí, aby už nemohly USA beztrestně nová války zahajovat. Nic víc, nic méně. Jinak Ruska rozhodně není levicové, je to konzervativní země a mně rozhodně více vyhovuje našem zem. Zdravím.

8 17
možnosti
MM

Pane Vyvadile nikde netvrdím, že sníte o SSSR. Jen Vaše názory k tomu přirovnávám. Ani netvrdím, že Rusko je levicová země. V rámci jejího konzervatismu s Vámi dokonce částečně souhlasím, jen tvrdím, že se "zakonzervovala" v imperialistickém (hrozné slovo) výboji.

Tvrdit, že IS vyzbrojil západ je stejný nesmysl jako tvrdit, že ho vyzbrojilo Rusko. Afganistán, Irák, Libye Jugoslávie - protiargument: Afganistán, Jižní Osetie, Abcházie, Ukrajina...

11 0
možnosti
KS

Vážený pane Mrkáčku.Nejsem ani naivní,ani nepřemýšlím o tom na které straně stát a kdo bude vítěz.Pokud nezvítězí rozum ,pak asi prohrajeme všichni.Stačí mi používat svůj rozum a dát si dohromady zásahy v Jugoslávii,Libyi,Iráku,vyzbrojení bojovníků islámského státu,oslavu Bendery a neustálé masírování medií se snahou přesvědčit mne že černé je bílé.I nformace Kyjeva o přesunu kolony tanků a jejich následné zničení a rozprášení beze stop.Minulý režim mne naučil číst mezi řádky a přemýšlet,Takže myslím,že jste vedle ,jak ta jedle.

9 12
možnosti
MM

Máte dost jednostranný pohled. Jmenujete, bez souvislostí, Jugoslávii a Libyi (kde NATO vzdušnými údery zasáhlo do probíhajících konfliktů) a Irák, ale opomíjíte Jižní Osetii, Čečensko, Abcházii,...

IS vyzbrojilo NATO? Banderu oslavuje malá skupina pravicových radikálů, ty ale najdete v každé zemi (a víte, že v RF jich je, dle AI, nejvíce na světě?).

Právě, že nic není černé a bílé - to se nám jen snaží namluvit ti, o kterých je tento blog...

11 3
možnosti
RH

Vidím to jako boj proti Západu. Liberální demokracie stabilně čelí útokům zprava i zleva. V současném konfliktu došlo k jisté názorové koalici mezi bolševiky (historicky zavilí nepřátelé Západu, USA a liberální demokracie a patologičtí uctívači Ruska-SSSR), eurofoby (EU je takové zlo, že kdokoli bojuje proti Evropě je tím ztělesněním dobra), "deviantními" konzervativci (Rusko je zastáncem "pravých křesťanských hodnot" ) a xenofobové (Evropa je v zajetí islámu a jediný, kdo mu čelí, je Putin - což je v rozporu s realitou, protože největší muslimskou menšinu na evropském kontinentu má Rusko a roste).. Jednotlivé skupiny jsou vzájemně propustné a jednotlivé slučované ideje jsou ve vzájemném rozporu.

10 1
možnosti
LN

..jj...taky tam psal že rusko je neporazitelné.....

6 0
možnosti
MM

Ano. A z podobných názorů se rodí lidé jako např. Emanuel Moravec...

6 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1351x
"Obyčejný" občan, kterému není lhostejný svět kolem.

 

Seznam rubrik