Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak v čele Británie sice nestál v r. 1938 Churchill, ale v čele USA stál Roosevelt, který měl nacisty evidentně rád jako osinu někde. Přesto byl to právě Roosevelt, kdo vyzval k uspořádání mnichovské konference, což umožňovaly ale už versaillské dohody.

A kdyby Churchil náhodou stál  v r. 1938 v čele GB, musel by přihlédnout ke zprávě svého generálního štábu, že jeho země není absolutně připravena na válečný konflikt.

A vzhledem k jeho antisovětismu není jisté by Mnichov neodsouhlasil právě pro jeho evidentně antisovětské zaměření, tedy otevření prostoru pro politiku Drang nach Osten.

0 0
možnosti
MM

Sir Churchill byl v roce 38 v silné opozici (ve vlastní straně) proti politice appeasementu - ustupování Hitlerovi. Zprávy GŠ o (ne)připravenosti armády na válku v jeho případě nehrály žádnou roli. Ani v roce 1940, kdy se stal premiérem nebyla VB připravená na válku... A odmítl kapitulaci či jakékoliv jiné ústupky.

Antisovětismus? A co mu zbývalo, když SSSR se stavěl do pozice spojence Říše.

2 0
možnosti
LW

Nemůže. Už dávno ovládl.

0 0
možnosti
MR

jinak vam se to jeste pise o Churchillovi, jeden britsky politik se zminil o jeho vyrocich o Islamu, a hned ho zatkli.

1 0
možnosti
MR

evropa je odumrela mozkova bunka. Pricumovala 5 let okolo Jugoslavie, a pak musel zakrocit Clinton, pak se jen ozvalo remcani ze to udelali blbe. A ted se divi ze se Americanum chce stale mene se angazovat za Evropu. Vsichni byli nadseni jak konecne Americane odprejskli z Iraku, po nastoleni svobodnych voleb, a odprejsknou i z Afghanistanu. Ted bude mit dole u huby chalifat. Ten bud zastavi Iran nebo Asad, nebo nikdo. Evropa bude pricumovat jako stado buvolu, podle sve tradice.

4 0
možnosti
BL

Tak i Britský královský ústav pro obranu již před časem invazi do Íraku vyhodnotil, jako chybu, mmj. i proto, že přispěla k vzestupu terorizmu..

0 0
možnosti
BL

Můj předchozí příspěvek byl vložen omylem :-)

0 0
možnosti
BH

Obávám se, že teď už je oněch 12.00....

Názor, že je jich u nás málo, je naivní, ano je, ovšem jsou hned vedle a přijdou..

Je to naprosto nepřispůsobivá komunita a jakýkoliv ústupek bere opravdu jako slabost.

Pokud se nevzpamatujeme, nemáme šanci...

Ono by stačilo jen vnímat Izrael a jeho zkušenosti, což ovšem Evropa při svém tradičním antisemitismu, neudělá...:-(

3 0
možnosti
BL

Možná 12.04..

Ano, ten názor je naivní, hlavně vzhledem k současnému uspořádání Evropy a prostupným hranicím. Nemáme nejmenší šanci, zatím nás chrání hlavně naše poloha, nižší životní úroveň, částečně i jazyková bariéra.

Je to ovšem jen otázka času a je nabíledni, že se ČR již někdo "zabývá" a nějaké plány existují. Viz semináře o islámu na školách a žádost muslimů o zvláštní práva zde,o které se bude v dohledné době rozhodovat.

1 0
možnosti
Foto

Jediný kdo nám může vnutit islám je náš vlastní stát.

0 0
možnosti
Foto

Mnohé komunity s vysokou natalitou mohou ovlivnit podobu systému a společnosti:-/

3 0
možnosti
MT

Na jakykoliv pokus zmenit trend imigrace je uz nejmene 30 let pozde. Pripoutejte se, nekurte a pripravte se na divokou jizdu...

4 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1351x
"Obyčejný" občan, kterému není lhostejný svět kolem.

 

Seznam rubrik