Diskuse

Západní ceny, východní platy – ČR na půli cesty

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevim, zda se mi to podari vysvetlit. Pochazim ze Zlina a znam podstatu firmy BATA. velmi dobre. Pred valkou Zlin mel nejvyssi mzdy v cele republice. Proc? Velmi jednoduche. F. Bata obesla dovozni cla jinych zemi investmentem v techto zemi. (Batawa v Kanade, Batanagar v Indii, provozovny v Barclay v Anglii a pod). Provadela stejny servis jako v CSR. Jen jedna mala diference. Cisty zisk prisel prave do Zlina, kde f. BATA investovala do lidi. (Skola prace, ucnovsky system, Tomasov a pod). Firma mela vyborne "experty" v kazdem oboru jeji cinnosti. Nemela dluhy, vse se jednalo z prime platby!! Zde je ukazka systemu, ktery nas muze privest do tech sfer dobreho vydelku. Ne jako moje banka, jedna z velmi dobrych, Ceska sporitelna je prave vlastnena rakouskou firmou. Cili jinymi slovy, smetanka ze zisku jde prave do Rakouska. Kazdy z vas ctenaru a diskutujicich vite pravdepodobne o vice takovych prikladech.

To, co jsem vam chtel vysvetlit, neni jedina cesta. Investice nas vsech do dobrych ceskych firem je dalsi cast cesty k lepsim vydelkum. Nase vydelane penize MUSI zustat a byt investovany do CR!!! Vidite, to BATA delal take. Na to jsem uplne zapomel. Ale to uz bylo davno....!

4 0
možnosti

Jasně, tomu rozumím. Ale to neřeší platy. Německá firma v Belgii platí své zaměstnance "belgicky", ale v ČR "česky" - což je právě ten problém.

1 0
možnosti

Ono je to také v tom, že Češi by chtěli socialisticky pracovat a kapitalisticky žít. A jen tak mimochodem, produktivita práce není jen o tom, jak usilovně pracujete.:-)

1 6
možnosti

Dobrý den.¨

Pane Kula, také patříte k těm lidem, kteří tvrdí, že když dva "dělníci" vyrobí stejný výrobek za stejný čas a jeden ho prodá např. za 100Kč a druhý za 200Kč, tak ten druhý má o 100% vyšší produktivitu práce?

Takhle to totiž podle mě počítají snad všichni  (soudím podle toho co říkají o produktivitě práce u nás).

2 0
možnosti

Také moje věčná otázka!!

1 0
možnosti

Pokud tu bude Kraďousek, tuneldědek, čistý Standa, zbytečný senát, tak bude čím dál hůř.

4 0
možnosti

a to ceskemu zebrakovi jeste pokouril Klausuv Singer devalvaci pro pripad, ze by se nuzky nerozevirali dostatecne rychle :-)EUR^

6 0
možnosti

Čistě objektivně vzato, ano i ne. Jestliže nadnárodní korporace vyvážejí zisk od nás v objemu 300 mld korun, tak i pro ně zhoršení kursu znamená dosti výraznou ztrátu. Jinak řečeno, zvyšuje se na možnost, že daný zisk budou investovat zpětně na území, kde se platí českou korunou.

2 0
možnosti

Je to želbohu fakt .

3 0
možnosti