Milan Mrkáček

Těžký den Velitele

1. 04. 2015 23:07:41
"Uff, je to za mnou," řekl si Velitel, "ale kde se stala chyba? Na internetu nás bylo přes 10 tisíc... Tak proč jsem zůstal sám? Zase".

Byl to opravdu těžký den - zima, vítr, nepřející Češi - a mezi nimi SPOUSTA těch, co TO umí dát "sežrat" - http://www.reflex.cz/clanek/video/63190/jiri-vyvadil-proti-usa-jako-kul-v-plote.html a k tomu ještě ti zku.... zas.... zatracení Amíci. A ještě ke všemu ozbrojení!!! To opravdu nikomu nevadí, že mají zbraně??? To jsme pracujícímu lidu málo připomínali okupaci z roku 1939?

Velitel si sedl k počítači a začetl se do informací "mainstreamových" plátků - hrůza! "Ti zaprodanci je opravdu vítají... Ale kde jsou moji spolubojovníci?" Tisk o nich mlčí nebo píše jen o pár jednotlivcích. "Ale to nemůže být pravda, vždyť i Sputnik hlásil dopředu mohutné demonstrace." (http://cz.sputniknews.com/nazory/20150328/175650.html).

Velitel pročetl pár článků a znejistil. Rozechvělá ruka otevřela bar a rychle nalila stakana vodky. Ještě rychleji ho dodala k žíznivým ústům. Velitel polkl a začal přemýšlet.

"No, jistě. Stalo se pár chyb - měl jsem prohlédnout ty agenty, kteří se k nám vetřeli." (http://cermanjaroslav.blog.respekt.ihned.cz/c1-63730200-jak-jsem-s-jirim-vyvadilem-blokoval-americky-konvoj). "To byla chyba, podkopali mou autoritu.".

Velitelova ruka automaticky dolila druhého stakana vodky a opět ho navedla rovnou k ústům. Znechucen českým tiskem, který ho očividně vůbec nechápe, zabrousil do přívětivějších vod. Ruská média mu napoví, jak na jeho "úspěch" nahlíží Kreml. A to už je veselejší čtení. První zpráva o tom, že US konvoj způsobil dopravní zácpu na pražském okruhu. "Hmm, sice zácpu způsobila dopravní nehoda a konvoj jí objel, ale je jasné, že zácpa byla. A Moskva je daleko. A řešit takovou drobnost, kdo jí opravdu způsobil... Je jasný, že v daleké Moskvě nemusejí mít všechny zprávy úplně přesné...".

Druhá zpráva hovořila o mohutných protestech a demonstracích Čechů proti konvoji. Velitel rychle dolil stakana a "kopl" ho do sebe. Na tváři se mu rozjel lehký úsměv, částečně způsobený kvalitní pálenkou, ale z větší míry uspokojením nad zprávou. "Aha, tak přece jen byly mohutné!". Veliteli ztuhl úsměv. "Moment. Já tam byl - a skoro sám. Tak jak mohutné? Že by byly někde jinde? Že by je pořádal někdo jiný?". Sklenice vodky se opět naplnila a opět vyprázdnila. "Ne, to je nesmysl. JÁ jsem tu VELITEL. A velitelem může být jen jeden - to ví přece každý, i nevoják to musí uznat.".

A náhle mu to došlo. "Kreml píše o demonstracích, ale já je viděl. Všichni jsme je viděli. Respektive neviděli... To se v Moskvě pletou? Nebo lžou....?????".

Velitel doplnil sklenici vodky a pomalu, rozvážně se napil. "Jestli ale lžou o tomto, o čem ještě lhali?". Vodka se rozlila po jazyku a Velitel se ušklíbl. Tvář se zamračila: "Sakra, už ani ta vodka mi nechutná...".

Autor: Milan Mrkáček | karma: 25.12 | přečteno: 806 ×
Poslední články autora